Koldūnus padaryti moka kone kiekviena mama, bet šiandien išbandžiau kitokią, nei įprastai darau, tešlą ir labai patiko - ji plonai kočiojasi, nelimpa prie rankų, todėl procesas žymiai greitesnis.
Tešlai reikės
Trijų puodelių miltų
Puodelio verdančio vandens
Trijų šaukštų aliejaus
(puodelio dydį rinkitės pagal tai, kiek turite įdaro, tačiau naudokite tą patį puodelį tiek miltams, tiek vandeniui matuoti)
Į miltus supilame aliejų ir lengvai permaišome. Pilame karštą vandenį, taip pat šiek tiek pamaišome ir paliekame 10-15 minučių pabrinkti ir atvėsti. Toliau kočiojame rankomis, kol gauname minkštą, elastingą tešlą. Ją kočiojame plonai, spaudome mažu puodeliu ar stikline, dedame po šaukštelį įdaro ir užspaudžiame kraštus. Aš pirmiausia užspaudžiu pirštais, o tada desertine šakute dar sykį užspaudau kraštelį.
Įdarui naudojau 250 g. jautienos faršo, šiek tiek maltos mėsos prieskonių ir didelį šaukštą majonezo. Viriau apie 5 minutes nuo to, kai sudėjus į verdantį pasūdytą vandenį koldūnai iškyla į paviršių. Užteko dviems suaugusiems ir dviems vaikams, o taip pat liko dvi vaikiškos porcijos užšaldymui.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą