0,5 stiklinės lęšių
0,5 stiklinės moliūgo kubelių
nedidelio svogūno
nedidelės morkos
poros šaukštų ryžių
saujos špinatų
2-3 stiklinių sultinio (daržovių arba mėsos)
druskos, raudonėlio
aliejaus
Į puodą įpilti šiek tiek aliejaus, jame pakepinti svogūną. Suberti kubeliais pjaustytą moliūgą ir morką. Berti lęšius, užpilti dviem stiklinėm sultinio, suderti ryžius, pasūdyti, įberti raudonėlio ir virti apie pusvalandį, kol lęšiai suminkštės. Visai pabaigoje, jau išjungiant ugnį, sudėti juostelėmis pjaustytus špinatus.
Aš šio troškinio paįvairinimui kartais pilu pusę striklinės kokosų pieno (iš skardinės), priduoda švelnesnį, legvai saldoką skonį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą