Šiandien šeštadienis, kartu valgys visa šeima, todėl ir patiekalą pritaikiau visiems. Mažieji valgė be dešros - metinukei jos dar iš viso neduodu, o vyresnėliui pasirodė per daug aštri. Patiekiau su šviežių daržovių salotomis, o vaikams su šviežiom pjaustytom daržovėm.
Pagrindui reikės
250g miltų
75g sviesto
1 kiaušinio
2 šaukštų grietinės (neturėjau, taigi įdėjau majonezo)
Šaukštelio kepimo miltelių
Majonezą ir kiaušinį sumaišome, beriame miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais, burokine ar šiek tiek smulkesne už ją tarka įtarkuojame sviestą. Suminkome tešlą ir paliekame šaldytuve, kol pasiruošime įdarą.
Įdarui pakepinau didelę saują špinatų, mažą svogūnėlį ir pusę tarkuotos morkos, šiek tiek pasūdžiau ir įtarkavau muskato riešuto. Tešlą iškočiojau silikoninėje formoje, palikdama neaukštus kraštelius. Sudėjau daržoves, tada keletą griežinėlių pepperoni dešros ir varškės sūrio riekelių.
Viską užpyliau plakiniu iš 100ml grietinėlės, 100ml pieno ir trijų kiaušinių ir užbėriau šiek tiek parmezano sūrio. Kepiau vidutinėje kaitroje apie 45 minutes.
P.S. Įdaras gali būti labai įvairus, darau su špinatais-lašiša, mažom cukinijom-sūriu, pomidorais ir alyvuogėm ir t.t. Skanu valgyti ir šaltą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą