Šį patiekalą pažįstame visi, daugelio vaikų jis labai mėgstamas, bet vis tik ne visada padažas gaunasi vienodai skanus. Ilgai eksperimentavusi su skirtingomis versijomis apsistojau prie šios, man patinka švelni ir kreminė padažo tekstūra.
Padažui reikės
2 šaukštų aliejaus
1 nedidelio svogūno
1 morkos
druskos, pipirų, muskato riešuto
200-300 g maltos kiaulienos (arba perpus maišytos su malta veršiena)
400 g pomidorų (kuo labiau prinokusių, geriausiai tinka slyviniai pomidorai, taip pat galima naudoti pomidorus iš skardinės)
1/4 stiklinės riebaus pieno
Virtų makaronų
Parmezano sūrio
Morką apvirti 15 minučių.
Keptuvėje pakaitinti aliejų ir apkepinti svogūną, sudėti maltą mėsą, druskos ir pakepinti, kol mėsa švelniai paruduos. Supilti pieną ir patroškinti apie 15 minučių.
Nulupti ir smulkiai supjaustyti pomidorus, sudėti į troškinamą mėsą. Tą patį padaryti su apvirta morka. Įberti pipirų, jei reikia, papildomai druskos ir troškinti apie 20-30 minučių ant lėtos ugnies.
Makaronus išvirti, sumaišyti su padažu. Patiekiant apibarstyti Parmezano sūriu. Kartais šį padažą paįvairinu įdėdama saliero stiebo ar šampinjonų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą