2017 m. kovo 11 d., šeštadienis

Spagečiai su klasikiniu bolognese padažu

Šį patiekalą pažįstame visi, daugelio vaikų jis labai mėgstamas, bet vis tik ne visada padažas gaunasi vienodai skanus. Ilgai eksperimentavusi su skirtingomis versijomis apsistojau prie šios, man patinka švelni ir kreminė padažo tekstūra.

Padažui reikės

2 šaukštų aliejaus

1 nedidelio svogūno

1 morkos

druskos, pipirų, muskato riešuto

200-300 g maltos kiaulienos (arba perpus maišytos su malta veršiena)

400 g pomidorų (kuo labiau prinokusių, geriausiai tinka slyviniai pomidorai, taip pat galima naudoti pomidorus iš skardinės)

1/4 stiklinės riebaus pieno

Virtų makaronų

Parmezano sūrio

Morką apvirti 15 minučių.

Keptuvėje pakaitinti aliejų ir apkepinti svogūną, sudėti maltą mėsą, druskos ir pakepinti, kol mėsa švelniai paruduos. Supilti pieną ir patroškinti apie 15 minučių.

Nulupti ir smulkiai supjaustyti pomidorus, sudėti į troškinamą mėsą. Tą patį padaryti su apvirta morka. Įberti pipirų, jei reikia, papildomai druskos ir troškinti apie 20-30 minučių ant lėtos ugnies.

Makaronus išvirti, sumaišyti su padažu. Patiekiant apibarstyti Parmezano sūriu. Kartais šį padažą paįvairinu įdėdama saliero stiebo ar šampinjonų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą