2017 m. kovo 14 d., antradienis

Angliški pyragėliai scones

Mes turime dvi pusryčių tradicijas - sekmadienio blynus ir šeštadienio angliškas bandeles (angl. scones). Jas paprastai valgome su trintu avokadu, sviestu, uogiene bei apelsinų sultimis.

8-10 bandelių reikės

225g miltų
šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

55g sviesto
25g cukraus (geriau rudojo)
150ml pieno
vieno kiaušinio aptepimui (nebūtina)

Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių. Į miltus įberiame kepimo milelius ir druską ir įtarkuojame burokine tarka šaltą sviestą (nieko baisaus nenutiks ir jei supilsite išlydytą sviestą). Suberiame cukrų, supilame pieną ir permaišome iki vientisos tešlos. Maišydami nepersistengiame, tiesiog, kad susimaišytų produktai ir galima būtų lengvai paminkyti. Toliau tešlą verčiame ant miltais pabarstyto stalviršio ir šiek tiek, labai nedaug, paminkome. Kočėlu ar tiesiog rankomis formuojame storą, apie dviejų centimetrų, blyną. Iš jo formele ar mažesne stikline spaudome bandeles. Dedamne jas ant kepimo popieriaus, patepame kiaušinio plakiniu ir kepame 12-15 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą