Šiandien pakoregavau dažnai gaminamą receptą įpildama kokosų pieno ir tokia jo versija labai patiko, skonis gavosi švelnesnis, šiek tiek salstelėjęs ir labai patiko mano vaikams. O man su vyru vakare įbėriau čili pipiriukų.
Troškiniui reikės
Stiklinės avinžirnių, kuriuos reikėtų pamirkyti per naktį
Vieno didelio pomidoro
Stiklinės kubeliais pjaustyto moliūgo
Nedidelio svogūno
Nedidelės morkos
Saujos špinatų
Šlakelio aliejaus
Prieskonių (aš naudojau papriką ir raudonėlį)
Stiklinės kokosų pieno (nebūtina)
Poros stiklinių vandens arba sultinio
Pirmiausia užkaičiame vandenyje ar sultinyje virti avinžirnius. Tuomet pasikepiname svogūną ir morką ir dedame į puodą, galima įmesti lauro lapelį. Ten pat keliauja moliūgai ir, jei naudojate, kokosų pienas, taip pat prieskoniai. Ugnį sumažiname ir troškiname iki valandos, kad avinžirniai gerai suminkštėtų ir nebūtų spangūs vaikams. Pabaigoje padalinu pomidorą į keturias dalis ir burokine tarka nutarkuoju visą raudoną dalį be odelės į troškinį. Pačioje pabaigoje dedu supjaustytus špinatus ir dar porą minučių pakaitinu.
P.S. Aš visada šio troškinio pasidarau daugiau ir dalį užšaldau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą