Nedidelio svogūnėlio
Nedidelės morkos
Šiek tiek moliūgo
Pomidoro
Stiklinės raudonų lęšių
Šviežio kukurūzo
Kukuliams reikės
Jautienos faršo
Kiaušinio
Šaukšto avižinių dribsnių
Šaukšto džiūvėsėlių
Maltos mėsos prieskonių
Aš pradėjau gaminti pakepindama keptuvėje svogūną ir tarkuotą morką. Pusę jų sudėjau į mėsos faršą, o pusę sudėjau į puodą troškiniui. Užpyliau vandeniu, sudėjau nuplautus lęšius, moliūgą, kukurūzus (tiesiog nupjautus nuo burbuolės), nuluptą ir supjaustytą pamidorą. Gardinau krapais, petražolėmis, raudonėliu, žiupsneliu druskos.
Maltą mėsą sumaišiau su kiaušiniu, džiūvėsėliais, dribsniais, pakepinta morka ir svogūnu (konsistenciją pareguliuokite džiūvėsėliais arba dribsniais, kad nebūtų per skysta), subėriau prieskonius. Išmaišiau rankomis ir formavau kukuliukus, juos lengvai apkepinau keptuvėje ir sudėjau į besitroškinančius lęšius (jie jau troškinosi apie 15 min.). Viską patroškinau dar apie 20-30 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą