Šešiems mini apkepams reikės
Litro nenugriebto pieno
1-2 citrinų sulčių
Kiaušinio
Šaukšto cukraus
Dviejų šaukštų manų kruopų
pusės stiklinės pieno
Dviejų nubrauktų šaukštų miltų
Pirmiausia pasidariau varškytę, pakaitinau pieną iki virimo (užvirti neleiskite), tada supyliau citrinos sultis, iki minimumo sumažinau ugnį ir lengvai pamaišiau aštuonetuko judesiais. Kai atsiskyrė varškės gumuliukai, puodą nukėliau nuo ugnies ir perkošiau per dvigubą marlę, palikdama nuvarvėti, o paskui dar truputį nuspaudžiau skysčio likutį.
Į susidariusią varškę įmušiau trynį (baltymą išsiplakiau atkirai), cukrų, pieną pašildžiau ir jame penketą minučių pabrinkinau manus, sudėjau manus į varškę ir viską išsukau mikseriu. Tada įmaišiau šiek tiek miltų, nes pasirodė skystoka masė, o galiausiai per daug nebemaišydama sudėjau išplaktą baltymą.
Padalinau masę į šešias keksiukų formas, pateptas sviestu ir pabarstytas džiūvėsėliais. Kepiau 190 laipsnių temperatūroje apie 20-25 minutes.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą