- Mėgstamos maltos mėsos
- Nedidelio kiaušinio
- Nedidelės bulvės
- Kelių šaukštų džiūvėsėlių (galima pakeisti avižų dribsniais)
- Prieskonių
Cukinijų apkepui reikės
- Vienos vidutinio dydžio (apie pusės kg) cukinijos
- Nedidelio svogūnėlio
- Dviejų kiaušinių
- Gabalėlio varškės, feta ar panašaus sūrio
- Poros šaukštų kietojo sūrio
- Poros šaukštų miltų
- Poros šaukštų aliejaus
- Prieskonių
Kukuliukams sumaišome mėsą, kiaušinį, smulkiai tarkuotą bulvę, džiūvėsėlius, prieskonius. Jei mėgstate, galima įdėti pakepinto svogūno. Formuojame kukulius ir troškiname apie 20 minučių norimame padaže (aš naudojau sultinį su pora šaukštų naminio pomidorų padažo ir indeliu natūralaus graikiško jogurto).
Cukiniją sutarkuojame, įdedame pakepintą svogūną, tarkuotą varškės sūrį (labai tinka su žolelėmis), tarkuotą kietąjį sūrį, kiaušinius, praplaktus šakute su pora šaukštų aliejaus, miltus, prieskonius. Viską dedame į kepimo formą ir kepame orkaitėje 30-45 minutes.
Apkepo idėja iš: Beatos virtuvės
Apkepo idėja iš: Beatos virtuvės
Nuotraukoje keturmečio porcija, bet valgė ir metukų sesutė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą